Milyen könyveket ajánlanék neked a csillagjegyed alapján?

Mindig is érdekelt az asztrológia, és imádtam olvasgatni a saját horoszkópomat. Az utóbbi időben nagy divatja lett a csillagjegyeknek és azok rövid jellemzéseinek, így hát úgy döntöttem, én is felugrok erre a vonatra, és egy rövid közvéleménykutatás után, amit a bookstagram oldalam követői között tartottam, a válaszokat és a személyes véleményeimet felhasználva kiötlöttem, milyen könyveket ajánlanék én az egyes csillagjegyeknek.

Figyelem! A cikk csak és kizárólag szórakoztatás céljával íródott, nem áll szándékomban senkit megbántani. Természetesen rengeteg féle-fajta ember létezik, nem mindenkire illik száz százalékosan a csillagjegye, ezért a jellemzések, amiket itt olvashattok, nagyrészt személyes véleményen és tapasztalatokon alapulnak. Kérem, senki ne vegye magára, amiket itt írok. Köszönöm!

Bak – erotikus

Tonnányi bak ismerősöm van, akik ugyan nagyon különböző személyiségek, de egyvalami közös bennük: elképesztően erős a munkamoráljuk, és akármilyen feladat adódik, biztosan tudom, hogy számíthatok rájuk. A magánéletükben sokszor szétszórtak, mert az agyuk mindig százon pörög, keresik az új feladatokat, pedig néha nekik is jól jön, ha kicsit ellazulhatnak – ehhez pedig mi lehetne jobb, mint egy jó csípős erotikus könyv? A bakok soha nem unatkoznak, mindig új elfoglaltságok, új kihívások után néznek – épp ezért egy hasonlóképpen intenzív, szívvel-lélekkel teli könyv illik hozzájuk. Melegen ajánlom számotokra Collen Hoover, Jennifer L. Armentrout, Elle Kennedy és J.R. Ward könyveit, illetve a Könyvmolyképző Kiadó Rubin és Zafír pöttyös sorozatát.

Híres bak jegyű karakterek: Elizabeth Bennet, Jay Gatsby, Peeta Mellark

Ajánló bakoktól bakoknak: Let’s get textual, Csillagtalan tenger

Capricorn aesthetic | Capricorn aesthetic, Astrology ... Zodiac/Capricorn aesthetic | Capricorn aesthetic ...

Bika – high fantasy  

A bika jegyűeket mindig is igazságos, néha kissé makacs jegynek tartották, akik a végsőkig kitartanak az elveik és a céljaik mellett. Egy ilyen céltudatos jegy mellé pedig mi lehetne ideálisabb társ, mint egy jó kis epikus küzdelmekkel tűzdelt high fantasy? Nektek, bikáknak nagyon erős az igazságérzetetek, olyasvalamit ajánlok hát olvasásra, ahol a világ rendje helyre billen, a jók győzedelmeskednek a rosszak felett. Jól kijönnétek a fantasy sorozatok főszereplőivel: nem félnek kiállni a szeretteikért és önmagukért, és ahogy titeket, őket sem tántoríthatja el semmi a küldetésüktől, ha egyszer elhatározták magukat. Ilyen főhős lenne Aelin Galanthyus az Üvegtrón-sorozatból, Aria a Trónok harcából, vagy éppen Geralt a Vajákból. Biztosra veszem, hogy a Könyvmolyképző Hard selection, vagy a Gabo kiadó könyvei között találnátok nektek való olvasmányt.

Híres bika jegyű karakterek: Katniss Everdeen, Catherine de Bourgh

Ajánló bikáktól bikáknak: Strange the dreamer, Crescent City

Taurus ♉ {Ig:_aestheticvoid_} | aesthetic, brown y edit ... Taurus rising aesthetics. Arts. | Witch aesthetic, Art ...

Ikrek – chick lit

Levegőjegyként az ikrek nyitott, kíváncsi jegy, aki szeret a figyelem középpontjában lenni és értesülni mindenről, ami a környezetében történik. Karizmájának hála sokan fordulnak hozzá bizalommal annak ellenére is, hogy sokszor nem a legjobb titoktartó. Egy ikrekhez hasonlóan excentrikus jegynek nem is tudnék mást ajánlani, mint egy olyan könyvet, ami minden társadalmi igényét kielégíti: mozgalmas, fordulatos, soha nem ül le, és ami fő – a karakter a lényeg, nem az események. Egy ikrek élvezne rövid időre egy chick lit főhős életébe bújni, akivel mindig történik valami, és aki az összes szereplővel kapcsolatban áll. Colleen Hoover, Elle Kennedy, vagy éppen Kristen Callihan könyveiben biztonsággal elbújhat bármilyen ikrek jegyű olvasó, ahogy egy Álomgyár Kiadó által kiadott könyvben is. 

Híres ikrek jegyű karakterek: Daisy Buchanan, Draco Malfoy, Edward Cullen

Ajánlás ikrektől ikreknek: Flat out love, A hét nővér

Gemini Aesthetic | aesthetic | Zodiac twins, June gemini ... Gemini Aesthetic | Aesthetic | Pinterest | Gemini and Zodiac

Rák – mitologikus fantasy  

A rák az egyik legnyitottabb a csillagjegyek közül: érdekli, mi történik a világban, odafigyel a barátai történeteire (ez teszi remek hallgatósággá), de ezek mellett szívesen kalandozik a fantázia és a múlt birodalmaiban is. Fontos neki, hogy ha nem érzi biztonságban magát, legyen egy hely, ahova visszavonulhat – egy olyan könyv, ami régi mítoszokkal vegyíti a jelen kor környezetét, pont ilyen hely lehet. Egy rák remekül fogja érezni magát a szerteágazó események és érdekes világok között: elveszhet az érzelmi kapcsolatok tengerében, szurkolhat a kedvenc karaktereinek, az új köntösbe bújtatott mítoszok pedig intellektuális éhségét is kielégítik. Percy Jackson története, Neil Gaiman vagy Umberto Eco könyvei remek társai lehetnek egy rák jegyűnek, ahogy a Vaják és a Kane-krónikák sorozat is. Ha pedig egy teljesen új világrend kialakulására lenne kíváncsi, a Dűne és a Holdbéli krónikák sorozatban megtalálhatja, amit keresett. 

Híres rák jegyű karakterek: Albus Dumbledore, Daenerys Targaryen, Mr. Bennet

Ajánlás rákoktól rákoknak: Crescent City

#aesthetic cancer on Tumblr Pin on Aesthetics

Oroszlán – kosztümös regények

Az oroszlán karakán, magabiztos jegy: pontosan tudja, mit akar és hogyan szerezheti meg, kisugárzása és remek meggyőzőképessége miatt pedig általában meg is szerzi. Szeret egy társaság élére állni, ennek ellenére mindenki ötletei meghallgatja, remek vezető és barát, akihez érdemes tanácsért fordulni. Nem szereti kimutatni, de rengeteg szeretet lakozik benne, épp ezért egy olyan könyv, amelyben a főhős egy szerelmi kapcsolat középpontjában áll, remek kikapcsolódást nyújthat számára. A kosztümös – nem klasszikus! – regények főszereplői általában öntudatos, célratörő egyéniségek, így egy oroszlán remek társra találhat bennük, a fordulatos események miatt pedig az sem fog unatkozni, aki nem a szerelem, hanem egy jó kis kaland miatt vesz a kezébe hasonló könyvet. Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiája, a Poldark család, vagy éppen a Bridgerton család mind remek választások lehetnek, ha oroszlán ismerősünk fordul hozzánk könyvajánlóért.

Híres oroszlán jegyű karakterek: Harry Potter, Ginny Weasley, Júlia

Ajánló oroszlánoktól oroszlánoknak: Caraval, Ambrózy báró esetei, Outlander, Pokoli szerkezetek, Edenbrooke

Leo aesthetic | Leo zodiac, Leo, Leo horoscope Leo Zodiac Aesthetics - Aesthetics Free Image

Szűz – lélektani  

A szűz jegyűekről talán a rendmánia az, ami beugrik az embereknek, pedig ebben a föld jegyben ennél sokkal több van. Egy szűz remek hallgatóság, de ne várd, hogy meg is jegyezze, amit mondasz, mert általában annyira a saját világában él, hogy a való világból csak az jut el hozzá, amit ő maga el szeretne raktározni. Szemlélődő, nyitott egyéniség, de el kell telnie egy kis időnek, hogy a bizalmába fogadjon, sokszor inkább távolról szemléli az eseményeket, semmint be is kapcsolódjon a beszélgetésbe. Remek emberismerő, elemző képességeinek hála azonnal meglátja egy ember pozitív és negatív oldalát is. Az emberi kapcsolatok terén inkább a belső tulajdonságokra helyezi a hangsúlyt, így nem meglepő, hogy kikapcsolódás gyanánt is efféle könyveket keres: a lélektani regények egy szűznek igazi csemegék, mert empátiájának hála egy ilyen történet során egyszerre tehet utazást a saját és a főhős lelkében. Bármelyik klasszikus jó ajándék lehet szűz jegyű ismerősünknek: Dosztojevszkij, Tolsztoj, vagy akár Margaret Atwood biztosan tetszeni fog neki.

Híres szűz jegyű karakterek: Hermione Granger, Sherlock Holmes, Tyrion Lannister

Ajánló szüzektől szüzeknek: Szerelemtánc, Utas és holdvilág, Virágot Algernonnak

Aesthetics Virgo Wallpapers - Wallpaper Cave Virgo aesthetic | Zodiac signs gemini, Virgo sign, Virgo ...

Mérleg – krimi

Ha nem szereted a konfliktusokat, egy mérleg jegyűvel biztosan jó barátságot kötnél, ők ugyanis mindig törekednek a veszekedések elkerülésére, a feszültségek feloldására és a félreértések megbeszélésére. Mivel senkit nem szeretnek magukra haragítani, egy vita elrendezésében nem feltétlenül megbízhatóak, ennek ellenére az igazságérzetük meglehetősen nagy, remek megfigyelőképességük és érzelmi intelligenciájuk miatt pedig minden helyzetről igen erős véleményük alakulhat ki. A bikákhoz hasonlóan szeretik, ha rend van a világban, de a legjobb az, ha helyettük ,,csinálnak rendet” – egy krimi nyomozója pedig pontosan ezt teszi! Egy nyomozás logikus, mégis izgalmas és feszültségekkel teli menete remekül lefoglal egy mérleget, a jó győzedelmeskedése a rossz felett pedig kiszolgálja a társadalmi elvárásait, így biztos, hogy nem fogja csalódottan letenni a könyvet. Vavyan Fable és Dan Brown munkáit jó szívvel ajánlom bármely mérleg ismerősömnek, ahogy Robert Galbraith könyveit is.

Híres mérleg jegyű karakterek: Charles Bingley, Atticus Finch

Ajánló mérlegektől mérlegeknek: A pusztító mágia, Pennington testvérek, Harry Potter

Libra Aesthetic (With images) | Libra horoscope, Libra ... Libra aesthetic | Libra, Libra horoscope, Libra quotes zodiac

Skorpió – romantikus

A skorpiókat övezi talán a legtöbb negatív sztereotípia az összes jegy közül. Távolságtartó, rideg, kegyetlen… Pedig ezek közül egyik sem igaz. A skorpió nagyon érzelmes jegy, felszíni közönye pedig általában kiforrott jellemet és érdekes gondolatokat takar, amiknek a megismeréséért azonban meg kell dolgozni. A skorpió nem adja akárkinek a titkait, ha viszont megszeret valakit, azért a személyért tűzön-vízen át küzd, és kitart mellette, ameddig csak lehet. Nagyon lobbanékony, harcias természet, ezért, ha nem kapja vissza ugyanazokat az érzelmeket, amiket ő adott, hamar továbbáll. Egy skorpióból remek romantikus főhős válhatna, mert biztos, hogy az a kapcsolat, aminek az egyik tagját ő alkotja, sose lesz unalmas. Néha azonban neki is jól esik, ha a másik fél biztosítja a szeretetéről, ezért egy romantikus történet, amelyben a felkorbácsolt érzelmek mellett a gyengédség is teret kap, remekül kikapcsolja. Szereti beleképzelni magát az efféle történetekbe: Jane Austen regényei, a fent említett Bridgerton család, vagy akár egy-egy mozgalmasabb fantasy, mint Cassandra Clare és Sarah J. Maas munkái biztosan odabilincselik majd skorpió ismerősünket a könyvespolcához.

Híres skorpió jegyű karakterek: Khal Drogo, Edward Rochester

Ajánlás skorpióktól skorpióknak: Jane Eyre, Harry Potter, Bábel, Zápor utca, Itt vagyok, Kárpát Walzer, A fegyverforgató, Vágymágusok, Örökösök Viadala, Üvegtrón, Utas és holdvilág, Ház az égszínkék tengernél

scorpio aesthetic | Tumblr | Scorpio, Aesthetic collage ... Scorpio Szn Playlist – The Chic Daily

Nyilas – disztópia

Szabad szellem, kíváncsiság, szenvedély – négy szó, amivel talán a legjobban lehet jellemezni egy nyilas jegyűt. És ki az, akire szintén ráillik ez a leírás? Egy disztópikus regény főhősére. A nyilasok élvezik, ha a fejük tetejére állíthatják a világot, akármi történik is, biztos, hogy ők a közepén lesznek, legyen szó egy buli szervezéséről, vagy egy utazás megtervezéséről. Lobbanékony természetük sokszor bajba sodorja őket, de barátságos stílusuk miatt majdnem minden kalandot ép bőrrel megúsznak. Élénk fantáziájuk és remek kommunikációs képességük meggyőző szónokká teszi őket, akik képesek feltüzelni egy társaságot bármilyen eseményre – akár egy forradalomra is! A nyilasok probléma nélkül megállnák a helyüket bármilyen felkelés élén, épp ezért nem csoda, hogy akkor is szeretik kiélni ezeket az ambícióikat, amikor kikapcsolódást keresnek. Mivel sokszor nem eszmék, hanem személyes szimpátia alapján választanak kedvenc szereplőt, megesik, hogy nem mindig a legnépszerűbb karakter mögé sorakoznak fel, de egy biztos: akárki mellett döntenek is, a történet végéig szurkolni fognak neki. Fontos számukra, hogy eseménydús kalandban részesüljenek, hogy a főszereplő szemén keresztül alapjaiban rengessék meg a világot, és hogy a végén egy teljesen új, saját rendszert teremtsenek. Katniss Everdeen vagy az Útvesztő Thomasa remek barátai és támaszai lennének egy nyilasnak, de jó szívvel ajánlom nekik Marissa Meyer Holdbéli krónikák és Marie Lu Legenda sorozatát is.

Híres nyilas jegyű karakterek: Mr. Darcy, Jorah Mormont

Ajánlás nyilasoktól nyilasoknak: 4MGY trilógia, Szerelem a dzsihád idején

Sagittarius aesthetic | Zodiac star signs, Sagittarius ... Sagittarius aesthetic | Sagittarius girl, Witch aesthetic ...

Kos – thriller

A kosok természetüktől fogva remek vezetők, emellett energikusak és céltudatosok, akik mindig tudják, mit akarnak és kit kell maguk mellé állítaniuk, hogy ezt elérjék. Az igazságtalanságot nehezen viselik, ha úgy érzik, hátráltatják őket, inkább a saját kezükbe veszik az irányítást. Sajnos hajlamosak néha elengedni a valóságot és inkább a tökéletes valóságukba menekülni – épp ezért szükségük van valamire, ami kissé lerángatja a földre és ráébreszti a világ sötét oldalára is. Egy thriller tökéletes választás lehet egy kos számára, mert ha ugyan meg is botránkozik rajta, a különc nyomozókon, akik mindig a hatóságok előtt járnak, remekül fog szórakozni, a leleplezés pillanata pedig igazságéhségét is kellően kielégíti majd. Dan Brown művei bármelyik kos táskájába illenek, ahogyan egy jó Stephen King vagy Jo Nesbo is.

Híres kos jegyű karakterek: Fred és George Weasley, Jon Stark, Gale Hawthorne

Ajánlás kosoktól kosoknak: Hullócsillag, Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában

Aries red aesthetic (With images) | Aries aesthetic ... Aesthetic Stuff I Guess? — Aries and Sagittarius When an ...

Vízöntő – klasszikus könyvek

A vízöntő természetéből adódóan érdeklődő, kíváncsi jegy, akit mind a tudományok, mind a művészetek erősen vonzanak. Karakán jellem, nem hagyja, hogy megmondják neki, mit szeressen és mit tegyen, ezért – ugyan meglehetősen élvezi őket – nem jellemző, hogy a kedvenc könyvei a mainstreamből kerüljenek ki. Lelkes, egyenesen jelleme és kiváló emberismerete miatt közel állnak hozzá a karakterközpontú történetek, ahol nyugodtan elmerülhet egy-egy szereplő lelki viharában – ha pedig ez egy szép környezettel és szokatlan stílussal van megfejelve, annál jobb! Jane Austen, vagy a Brontë nővérek rendíthetetlen főhősei között egy vízöntő biztosan jó barátnőre lelne, ha viszont izgalmasabb kalandra és több fordulatra vágyik, leginkább a 20. század irodalmi alakjait merném a figyelmébe ajánlani például Szabó Magda, Agatha Christie vagy Daniel Keyes személyében.

Híres vízöntő jegyű karakterek: Lily Potter, Alice

Ajánlás vízöntőktől vízöntőknek: A kis herceg

Aquarius Aesthetic by DiamondPhoenix12 on DeviantArt Aquarius Aesthetic | Hetalia ~ Amino

Halak – könyvek az ’ellenségből szerelem’ vonallal

A halak talán az egyik legérzelmesebb jegy mindközül, ezért nem is csoda, hogy szórakozásképpen is olyan könyveket olvas, amelyek lapjain csak úgy hullámzanak az érzelmek. Egy halak jegyű olvasó meglehetősen befelé forduló, aki a körülötte zajló konfliktusokban inkább megfigyelőként vesz részt, ezért egy ellenségből szerelem típusú románc tökéletesen megfelel a számára: nem az ő életében történik, mégis átélheti, ha csak egy másik karakter szemszögéből is. Ennek ellenére szüksége van romantikára és bensőséges, szívmelengető jelenetekre is, épp ezért a Vörös, fehér és királykék, az Off-campus sorozat első része, a Büszkeség és balítélet vagy a Levegő népe sorozat bizonyára remek szórakozást nyújthat neki.

Híres halak jegyű karakterek: Anne Shirley, Sansa Stark, Rómeó

Ajánlás halaktól halaknak: Legenda, Végzet ereklyéi sorozat, Ambrózy báró esetei, Sarah J. Maas és Colleen Hoover könyvei, Familiárisok

Zodiac/Pisces aesthetic | Pisces color, Astrology pisces ... Pisces aesthetic | Pisces zodiac, Zodiac star signs ...

Köszönöm, hogy elolvastad! Találkozunk a következő bejegyzésben!